Govern obert i transparència

Notícies amb presència dels grups municipals

Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de març de 2023
17/03/2023
Durant la sessió plenària, es va aprovar de manera provisional l’ordenança que ha de regular els preus de la zona blava, un cop es materialitzi la gestió directa per par de l’Ajuntament de Manresa, aquest mes de maig. També es va aprovar una proposició per impulsar un Pla de Foment del Català i es va informar de la liquidació del Pressupost de l’exercici 2022. El punt que havia de permetre el debat sobre el Pla de Mobilitat, es va retirar a darrera hora de l’ordre del dia.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 16 de març de 2023
14/03/2023
El nou Pla de Mobilitat de Manresa situa la sostenibilitat, la salut i la mobilitat universal al centre de les polítiques que es desenvoluparan a la ciutat d'aquí al 2030
09/03/2023
Aquest migdia, s’ha presentat el nou Pla en una sessió que ha comptat amb representants dels grups municipals, que han evidenciat el suport majoritari al document, que es portarà a aprovació inicial al Ple Municipal d’aquest mes de març. La millora del transport públic, la promoció de l’ús de la bicicleta i dels itineraris a peu, la connexió de la ciutat amb l’entorn, l’impuls a les illes de vianants, la millora de la seguretat vial, l’homogeneïtzació de l’aparcament o la transformació de les Carreteres del Pont de Vilomara, de Vic i de Cardona figuren entre les propostes. Aquest dimarts 14 de març, a les 19 h, es farà un acte obert a la ciutadania on s’explicarà al detall el nou Pla de Mobilitat.
La Síndica de Greuges de Catalunya atén 7 visites presencials i 10 trucades en el seu desplaçament a Manresa
06/03/2023
Del total d’atencions, hi va haver 7 queixes i 10 consultes, sobre temes relacionats amb consum (electricitat i aigua) salut, serveis socials i medi ambient, entre altres.
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de febrer de 2023
17/02/2023
El Ple va aprovar per unanimitat el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària, la modificació de l’ordenança de Civisme i Convivència, que limitarà la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials en horari nocturn, i l’atorgament de 10.000 euros de la partida d’emergències a la campanya de suport a la població víctima del terratrèmol a Síria, el Kurdistan i Turquia, entre altres punts.
Ordre del dia del Ple de l'Ajuntament de Manresa del 16 de febrer de 2023
14/02/2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 26 de gener del 2023
27/01/2023
El Ple va aprovar per unanimitat el nou conveni dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa i les noves tarifes per al bus urbà, que inclouen una rebaixa temporal del 50% en el preu de la T10 i TMes. També es van aprovar —en aquest  cas sense unanimitat— els contractes del servei d’informadors ambientals vinculats al nou model de recollida de residus.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 26 de gener de 2023
24/01/2023
L'Ajuntament de Manresa instal·la cinc nous radars informatius
27/12/2022
Els nous aparells no tenen funcionalitat sancionadora, sinó que pretenen sensibilitzar els conductors de la velocitat a la qual realment circulen, de forma que la puguin adaptar a l'establerta per a la via. L’any 2021 ja es van instal·lar quatre d’aquests radars.    
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 22 de desembre de 2022
23/12/2022
Per unanimitat, es va aprovar la cessió gratuïta a favor de la Generalitat d’una finca al polígon de Bufalvent per a la nova seu del Parc de Bombers de Manresa i la sol·licitud d’una subvenció al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per al projecte de renaturalització del riu Cardener. Per una àmplia majoria, es va aprovar el nou contracte del Servei Municipal d’Ajuda a Domicili, que incrementa les hores en un 57% respecte de l’anterior.
El Ple adjudica el nou contracte del Servei Municipal d'Ajuda a Domicili, que incrementa les hores anuals en un 57% i arriba a les 60.000 de treball efectiu
23/12/2022
El nou contracte incorpora millores vinculades a garantir les particularitats i voluntats de les persones usuàries, i incrementa el suport al personal d’atenció directa per millorar la qualitat del servei i el benestar laboral.
Ordre del dia del Ple de l'Ajuntament de Manresa del 22 de desembre de 2022
20/12/2022
El Ple de Manresa aprova un pressupost per al 2023 de 110 milions d'euros, amb els vots a favor del govern i el vot en contra dels grups de l'oposició
02/12/2022
El pressupost de l’Ajuntament de Manresa per al 2023 creix prop del 9% respecte de l’any anterior i s’enfila fins als gairebé 110 milions, la xifra més alta de la història del consistori manresà. S’ha aprovat aquest divendres al matí en sessió extraordinària, amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i Junts per Manresa. El PSC, Fem Manresa i el regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros hi han votat en contra. El regidor de Ciudadanos ha excusat la seva assistència al Ple per malaltia.
Ordre del dia del Ple extraordinari de l'Ajuntament de Manresa del 2 de desembre de 2022
30/11/2022
L'Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell per sensibilitzar sobre l'abolició de la pena de mort i pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida
29/11/2022
Demà dimecres dia 30 de novembre, el consistori de la capital del Bages tornarà a donar suport a la campanya “Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort” que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món. L’endemà, 1 de desembre, la façana es tornarà a il·luminar i lluirà un llaç vermell per sensibilitzar contra la sida.  
Més de 700 persones fan pinya contra la violència masclista a la plaça Major de Manresa
25/11/2022
Aquest migdia ha tingut lloc l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La música, la dansa i els parlaments institucionals  han protagonitzat una celebració que enguany ha posat el focus en la prevenció de la violència masclista entre els joves.  
La Síndica de Greuges de Catalunya atén 12 visites presencials i 11 trucades en el seu desplaçament a Manresa
21/11/2022
Del total d’atencions, hi va haver 10 queixes i 13 consultes, sobre temes com la Renta Garantida de Ciutadania, salut, subministraments, contaminació acústica i neteja de la via pública, entre altres.  
Crònica del ple del 17 de novembre de 2022
18/11/2022
La Síndica de Greuges intervé de manera prèvia en la sessió per exposar el balanç del darrer any de la seva gestió a la ciutat. En la sessió plenària, es va aprovar un augment de l’1,5% de les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament de Manresa i dels càrrecs electes.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 17 de novembre de 2022
15/11/2022
Manresa celebra dissabte la cloenda de la Capitalitat del Bàsquet Femení i bateja amb el nom Maria Ciuraneta la pista poliesportiva del Vell Congost
10/11/2022
L’acte es farà a les 5 de la tarda a les instal·lacions del Complex Vell Congost.  Durant l’acte es farà la descoberta de la placa que bateja la pista poliesportiva amb el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas,  i es presentarà el llibre “La història del bàsquet femení a Manresa”.  
La placa commemorativa de Maria Matilde Almendros Carcasona ja llueix a la seva casa natal, al carrer Vilanova
09/11/2022
Una cinquantena de persones han assistit a l’acte, que ha estat presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la comissària de l’Any Maria Matilde Almendros, Pilar Goñi Garriga, i que ha comptat amb una lectura de cartes dirigides a la popular actriu i locutora de ràdio per part d’alumnes de l’Institut Guillem Catà. El descobriment de la placa s’emmarca en els actes del centenari del naixement d’Almendros i es produeix just després del seu reconeixement com a Manresana Il·lustra.
L'Ajuntament de Manresa descobreix dimecres una placa commemorativa a l'edifici on va néixer Maria Matilde Almendros Carcasona
07/11/2022
L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia, davant de l'immoble del carrer Vilanova, 1-3, on la popular actriu i locutora manresana va viure els primers anys de la seva vida. Es tracta d'un dels darrers actes de commemoració del centenari del naixement d’Almendros, després del seu reconeixement com a manresana il·lustra.
La nova Síndica de Greuges de Catalunya intervindrà per primera vegada a Manresa en el Ple Municipal del 17 de novembre
04/11/2022
Esther Giménez-Salinas Colomer donarà compte davant el Ple de la gestió de la seva institució a la ciutat durant el darrer any.  Al matí, l’equip de la nova Síndica també farà atenció presencial a la ciutadania que ho demani al Centre Cultural el Casino.  
El cementiri de Manresa inaugura aquest divendres un espai de record per al dol perinatal
25/10/2022
A petició de l’Associació Little Stars, l’Ajuntament de Manresa crea aquest nou espai amb la voluntat de visibilitzar i donar suport i confort a les persones que han perdut un fill o una filla poc abans o poc després de néixer. L’acte es farà a la 1 del migdia i és obert a tota la ciutadania.  
Crònica del ple: El ple aprova les ordenances fiscals per al 2023 i la remunicipalització de la zona blava
21/10/2022
També es va aprovar l’inici dels tràmits perquè Aigües de Manresa pugui actuar com a energètica pública i el préstec per fer front al segon pagament de la Fàbrica Nova. Dins l’apartat informatiu, es va donar compte de la modificació del Pla Normatiu, que permetrà limitar la venda de begudes alcohòliques a les botigues en horari nocturn. I dins l’apartat de proposicions es va aprovar promocionar i donar suport a l’alletament matern, la defensa de les dones iranianes i l’impuls d’una línia de bus supramunicipal per millorar el transport interurbà diürn i nocturn.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 20 d'octubre de 2022
18/10/2022
Crònica del ple: El ple de Manresa aprova l'adjudicació del nou contracte de residus i neteja viària
23/09/2022
El nou contracte, que s’ha adjudicat a FCC Medio Ambiente SA, inclou la implantació del nou model de recollida de residus, que es farà amb contenidors intel·ligents. Durant la sessió plenària, celebrada aquest dijous, també es va aprovar una moció per convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 22 de setembre de 2022
20/09/2022
La Síndica de Greuges atendrà consultes i queixes a Manresa de forma telemàtica el 3 d'octubre
14/09/2022
Prèviament, cal concertar entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124, enviar un correu electrònic a sindic@sindic.cat, o a través de la pàgina web https://www.sindic.cat
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 21 de juliol de 2022
19/07/2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de juny de 2022
17/06/2022
El ple va aprovar per unanimitat la concessió del títol de Manresana Il·lustre a Maria Matilde Almendros Carcasona i donar el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas a la pista poliesportiva coberta del Complex Poliesportiu del Vell Congost. Durant la sessió plenària, va prendre possessió com a nou regidor de l’Ajuntament de Manresa Josep M. Fius Rubí, que substituirà Claudina Relat Goberna. Al tram final del ple, es va aprovar una proposició per fomentar una millor convivència i veïnatge i una altra que compromet l’Ajuntament a dur els estudis tècnics necessaris per analitzar la seguretat dels terrenys de la Pista Castell per tal d’obrir-la i habilitar-la com a lloc per fer esport.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 16 de juny de 2022
14/06/2022
Manresa celebra demà l'acte ajornat del Dia Internacional del Poble Gitano
24/05/2022
L’acte es farà a les 17.30 h sota el Pont Vell, a la vora del riu Cardener. Amb aquesta commemoració, el consistori dona compliment de l’acord del ple municipal d’abril de 2021 amb l’objectiu de donar visibilitat i reconeixement al col·lectiu gitano i la seva cultura.  
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 19 de maig de 2022
20/05/2022
Durant la sessió plenària, es van aprovar les bases i els plecs de prescripcions tècniques del concurs per a la gestió del Servei d’Ajut a Domicili (SAD) municipal, per un volum de 60.000 hores anuals, i l’adjudicació del contracte per explotar el nou obrador compartit de la Catalunya Central. També es va informar de l’inici dels tràmits per concedir el títol de Manresana Il·lustre a Maria Matilde Almendros Carcasona, coincidint amb el centenari del seu naixement, i per donar el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas —que va ser pionera del bàsquet femení— a la pista poliesportiva coberta del Complex Poliesportiu del Vell Congost. Durant el ple, es va prendre coneixement de la renúncia de Claudina Relat Goberna com a regidora de govern —serà substituïda per Josep Maria Fius Rubí, que prendrà possessió del càrrec en el proper ple— i de la voluntat del regidor Miguel Cerezo Ballesteros d’abandonar el grup de Ciutadans per passar a ser regidor no adscrit. En el tram final del ple es va aprovar una proposició de condemna al cas de ciberespionatge massiu conegut com a ‘Catalangate’.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 19 de maig de 2022
17/05/2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 d'abril de 2022
22/04/2022
Durant la sessió plenària, es va aprovar la xifra del padró municipal a 1 de gener d’enguany, que se situa en 77.452 habitants. També van tirar endavant les bases de les ajudes a empreses per a la contractació de persones a l’atur, i una pròrroga del contracte de recollida de residus, a l’espera de poder implantar el nou model, que combinarà contenidors intel·ligents per a la ciutadania i el porta a porta per als comerços. A l’apartat de proposicions, es va aprovar un text de suport al dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, així com un acord per impulsar polítiques públiques que permetin avançar cap al reconeixement de la cura com un valor públic.  
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 21 d'abril de 2022
19/04/2022
L'Ajuntament de Manresa convoca proves selectives per contractar una plaça de coordinació general
30/03/2022
El període de sol·licituds finalitza el 14 d’abril. Les bases de la convocatòria es poden consultar a l’adreça https://www.manresa.cat/seuelectronica/menu/8589-convocatories/OFE
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 17 de març de 2022
18/03/2022
Durant la sessió plenària es va aprovar per unanimitat una moció de suport al poble d’Ucraïna i a la resolució dialogada del conflicte i una altra per reclamar a les entitats bancàries l’ampliació de les sucursals i de caixers automàtics a tota la ciutat. També es va aprovar per unanimitat el nou Pla Estratègic de l’Envelliment i la Dependència a Manresa, les clàusules per treure a concurs l’explotació del nou obrador compartit d’horta de la Catalunya Central i la designació d’un vial de la ciutat amb el nom de Camí de les Ínyigues. Dins les modificacions de crèdit, es van començar a redistribuir diners provinents del romanent de tresoreria i es va aprovar destinar 120.000 euros per iniciar obres de clavegueram i manteniment a la Fàbrica Nova, 76.000 euros per dedicar al programa ‘Natació a l’escola’ i 458.000 euros per destinar a honoraris d’assistència tècnica per obra nova. Així mateix, durant el ple també es va informar de la liquidació del pressupost de 2021, entre altres qüestions.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 17 de març de 2022
15/03/2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 17 de febrer
18/02/2022
Durant la sessió plenària, es va aprovar per unanimitat l’Estratègia Local pel Dret a l’Alimentació i es va informar d’una modificació de crèdit per pagar el lloguer de l’antiga oficina bancària de la plaça Major, que es destinarà a ampliar les instal·lacions actuals de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. També es va aprovar l’augment del 2% de les retribucions del personal de l’Ajuntament de Manresa i dels càrrecs electes municipals, així com una modificació del règim de dedicació d’alguns regidors de govern. Al tram final del ple, es van debatre proposicions sobre el cànon de residus de Catalunya, sobre les encausades en el marc de la vaga feminista del 2019 i sobre la inclusió financera i bancària de la gent gran a Manresa.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 17 de febrer de 2022
15/02/2022
Crònica del ple municipal ordinari del mes de gener de 2022
28/01/2022
Es va aprovar el nou contracte de neteja viària i de recollida de residus, que es farà amb contenidors intel·ligents, amb el vot a favor d’ERC i JxM, l’abstenció de PSC i C’s i el vot en contra de Fem. Per unanimitat, es va aprovar el Protocol per a l’abordatge de les violències sexuals a Manresa i el Bages i una proposició conjunta de tots els grups per commemorar el Dia Mundial de la Lluita Contra la SIDA cada 1 de desembre. A l’inici de la sessió, va prendre possessió com a nou regidor pel grup del PSC Antoni Josep Valentí Moll.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 27 de gener de 2022
25/01/2022
La investigadora Núria López-Bigas rebrà el II Premi Rosa Argelaguet i Isanta - Premi del Campus Manresa
24/01/2022
Doctora en Biologia i experta en Genètica Mèdica i en Biologia Computacional i Bioinformàtica, el jurat en destaca la seva trajectòria investigadora i la seva activitat divulgativa.
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del mes de desembre de 2021
24/12/2021
En el que va ser la darrera sessió plenària de l’any, es va aprovar el pressupost per al 2022, que ascendeix a gairebé 101 milions d’euros. També es van aprovar les contribucions per a la reurbanització del carrer Sant Andreu, la plantilla per a l’any 2022, l’increment de preus corresponent a la puja de l’IPC del servei de grua i zona blava i de l’aparcament de la Reforma, l’operació de préstec per la compra de parcel·les de la Fàbrica Nova o la pròrroga del Pla de Joventut, entre altres. En el ple, es van presentar quatre mocions. Per unanimitat es va aprovar la reobertura del dispensari mèdic del Xup i la petició a la Generalitat perquè construeixi una residència pública en aquest mateix barri. Pel que fa a les proposicions de suport a l’escola catalana i al diputat Pau Juvillà, van obtenir el vot a favor d’ERC, JxM i Fem. En el darrer punt del ple es va acceptar la renúncia al càrrec del regidor del PSC Felip González Martín.
L'Ajuntament de Manresa se suma demà als actes de sensibilització del Dia Mundial de la Sida
30/11/2021
Demà, un llaç gegant de l’artista Albert Bonet penjarà durant tot el dia a la plaça Major. Al vespre, la façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de vermell.
El Síndic de Greuges atendrà consultes, queixes i suggeriments a Manresa de forma presencial o telemàtica el 20 de desembre
26/11/2021
L’equip del Síndic atendrà presencialment a l’Espai Jove Joan Amades – Oficina Jove del Bages. Qui ho desitgi també serà atès de forma telemàtica (per trucada o videotrucada). Prèviament, cal concertar entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 18 de novembre de 2021
16/11/2021
Crònica del ple ordinari de dijous 21 d'octubre
22/10/2021
El debat sobre les ordenances fiscals per al 2022 —amb el nou recàrrec de l’IBI per als pisos buits— va marcar bona part del ple. Durant la sessió, es va aprovar commemorar el Dia de la Visibilitat Trans cada 31 de març i la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit de la Solidaritat a Domènec Cucurella Comellas, així com l’autorització de la despesa per afrontar la tercera fase dels treballs de rehabilitació i reforç del pont Nou i subvencions per a programes d’inclusió en infants i adolescents, entre d’altres temes.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 21 d'octubre de 2021
19/10/2021
Crònica del ple ordinari de 23 de setembre de 2021
23/09/2021
Entre altres punts, es va aprovar donar el nom de Palmira Jaquetti Isant a l’actual plaça Montserrat, la compra de finques per poder construir l’escola Valldaura, la incorporació de 8 nous busos 100% elèctrics i una proposició per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.
El Síndic de Greuges atendrà consultes i queixes a Manresa de forma presencial o telemàtica el 6 d'octubre
21/09/2021
L’equip del Síndic recupera l’atenció presencial al Centre Cultural el Casino. Qui ho desitgi també serà atès de forma telemàtica (per trucada o videotrucada). Prèviament, cal concertar entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 23 de setembre de 2021
20/09/2021
Manresa inaugura el nou passeig de la República en el marc de la Festa Major
26/08/2021
Ahir a la tarda el va celebrar l’acte de descoberta de les noves plaques del que fins ara havia estat el carrer Alfons XII.
Crònica del ple ordinari de 15 de juliol de 2021
15/07/2021
Abans de l’inici de la sessió, l’alcalde va llegir una declaració institucional acordada per tots els grups municipals per condemnar l’assassinat de Samuel Luiz Muñiz, el jove gallec que va ser víctima d’una agressió mortal de caràcter homòfob. Durant el ple, es va aprovar designar l’actual carrer Alfons XII amb el nom de Passeig de la República. També va tirar endavant la nova convocatòria de microcrèdits per emprenedors i empreses i la de subvencions per a entitats esportives.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 15 de juliol de 2021
12/07/2021
El Síndic de Greuges atén 15 trucades de la ciutadania de Manresa
22/06/2021
De les 15  atencions realitzades dilluns passat,  11 van ser queixes i 4 consultes, totes fetes per persones residents a Manresa i versaven sobre temes relacionats amb consum, serveis socials, medi ambient, educació i salut.
Manresa commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ amb la penjada de la bandera irisada i actuacions que reflexionaran sobre la identitat de gènere
22/06/2021
La bandera es penjarà a la façana de l’Ajuntament dilluns 28 de juny a dos quarts de deu del matí. Divendres 2 de juliol es podrà veure l’espectacle ‘Espolsant la pols’, a càrrec d’Eloi Martín Casanovas, i el recital de poesia ‘I amb not wrong’, de Txus García Pascual i Sònia Moll Gamboa.
Crònica del ple ordinari de dijous 17 juny de 2021
17/06/2021
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó Massó, va intervenir abans de la sessió plenària per exposar l’informe que recull les consultes i les queixes tramitades a Manresa durant el 2020. Ja en el ple, es va informar que s’inicien els tràmits per canviar de manera oficial el nom del carrer Alfons XII pel de passeig de la República i també del darrer informe del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica, que es va donar per tancat amb una aportació de més de 6 milions d’euros. Durant la sessió, es va aprovar la creació del nou cicle de Serigrafia a l’Escola d’Arts de Manresa, la modificació del contracte del bus urbà per ampliar l’horari d’estiu, l’adhesió de Manresa a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública i la sol·licitud per al reconeixement de Manresa com a municipi candidat a formar part del programa de Comerç Just, entre altres iniciatives.
El Síndic de Greuges presentarà demà al Ple Municipal de Manresa l'informe d'actuacions del 2020
15/06/2021
El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa, que se celebra demà dijous 17 de juny, s’obrirà amb la intervenció del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó Massó, que presentarà un informe que recull les queixes i consultes tramitades a la ciutat durant l’any 2020. La visita s’inscriu en el marc del  conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Síndic signat l’octubre del 2017.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 17 de juny de 2021
14/06/2021
Crònica del ple ordinari de dijous 20 de maig de 2021
20/05/2021
S’aproven per unanimitat subvencions per al comerç, per a l’àrea de Drets i Serveis a les Persones i per a l’escolarització i per al servei de menjador de les llars d’infants. També s’aproven per unanimitat les quatre línies d’ajuda dirigides a petits tenidors per incentivar que posin pisos buits a lloguer social i la instrucció de desplegament de la garantia del dret de les persones transsexuals, transgèneres i intersexuals a ser tractades i anomenades d’acord amb el nom i el gènere amb què s’identifiquen, entre altres punts.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 20 de maig de 2021
17/05/2021
Crònica del ple ordinari de 15 d'abril de 2021
15/04/2021
El ple va guardar un minut de silenci per condemnar el feminicidi que es va produir dimecres a la ciutat, en record de la manresana assassinada i com a mostra de suport a la família. De la mateixa manera, es va recordar el jove que va aparèixer mort a Manresa, i que segons tot indica hauria arribat amagat a la caixa d’un camió. Ja dins l’ordre del dia, es va donar compte del Pla Anual de Control Financer i es va aprovar per unanimitat una proposició de suport al poble gitano.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 15 d'abril de 2021
12/04/2021
S'aprova el Pla d'Actuació Municipal del mandat, que incorpora 25 objectius estratègics i 250 actuacions.
18/03/2021
En la sessió plenària, també es va donar compte de la liquidació del pressupost de l’exercici del 2020 i de l’Informe de seguiment del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa corresponent al mes de març, que ja ascendeix a 4,8 milions d’euros. Es va aprovar la pròrroga de l’actual concessió de recollida de residus, a l’espera de poder implantar el nou model en els propers 12 mesos, i les bases reguladores perquè les entitats culturals puguin optar a subvencions. També es va aprovar una proposició pel reconeixement dels drets de les persones trans i de suport al sector de les activitats d’ensenyament formatiu no reglat de Manresa i del Bages.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 18 de març de 2021
15/03/2021
Nou itinerari dels Espais de Memòria de Manresa entorn als refugis antiaeris i els llocs significatius dels bombardejos franquistes sobre la ciutat
04/03/2021
El proper dijous dia 11 de març es presenta un nou itinerari audioguiat dels espais de memòria  de la ciutat "Els bombardeigs de l'aviació franquista sobre Manresa" i les plaques identificatives i informatives dels refugis i espais bombardejats col·locades a 9 indrets del recorregut. Els dies 13 i 14 hi haurà portes obertes al Refugi del Grup Escolar Renaixença
El cost del Pla de reconstrucció de l'Ajuntament de Manresa per fer front a la Covid-19 s'acosta als 4,2 milions d'euros
16/12/2020
El sisè informe de seguiment del Pla local per a la Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, corresponent al mes de desembre, constata que l’Ajuntament ha assumit fins ara el 58,88% del cost de les actuacions que sumen 4.183.905,43 euros, amb una aportació de 2,4 milions d’euros; la Generalitat, el 24,50% amb un milió d’euros; i la Diputació, el 15,94%, amb prop de 667.000 euros.
El cost del Pla de reconstrucció de l'Ajuntament de Manresa per fer front a la covid-19 supera els 4 milions d'euros
17/11/2020
El cinquè informe de seguiment del Pla local per a la Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa corresponent al mes de novembre constata que l’Ajuntament ha assumit fins ara el 57,41% del cost de les actuacions amb una aportació de 2,3 milions d’euros, la Generalitat, el 25,37% amb un milió d’euros i la Diputació, el 16,52%, amb prop de 667.000 euros.
L'Ajuntament dignifica la zona de la fossa del cementiri amb una placa de record a les persones que descansen en aquest espai
27/10/2020
També s'han realitzat millores al recinte coincidint amb la festivitat de Tots Sants. Es recorda que amb motiu de la Covid-19 s’han ampliat els horaris per permetre una afluència de gent més ordenada.
L'Ajuntament inicia els treballs de millora de la calçada de 20 carrers, amb una inversió de 350.000 euros, en el marc del Pla de Millora de l'Espai Públic 2020
23/08/2020
L’Ajuntament de Manresa posa en marxa, per quart any consecutiu, el Pla de Millora de l’Espai Públic, que significarà una inversió global d’un milió d’euros. La primera de les actuacions del pla està adreçada a millorar les calçades de 20 vials de la ciutat, amb una superfície total de 18.348 m2 i una inversió de 350.000 euros.
Constituïda la Taula de Seguiment del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica, amb la participació de més de 50 representants del teixit socioeconòmic de Manresa
21/07/2020
El Museu de la Tècnica ha reunit, aquesta tarda, tots els grups polítics amb representació al consistori i una nodrida representació del teixit social, econòmic, cultural i cívic de Manresa, amb motiu de la constitució de la Taula de Seguiment del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica. La sessió ha inclòs la presentació de la web del Pla, www.manresa.cat/plareconstruccio, i un resum del seu estat d’execució, amb 169 actuacions que ja sumen un pressupost proper als 2,6 milions d’euros, però s’ha centrat principalment a donar la paraula als representants de la ciutadania, que han fet propostes diverses, que es recolliran en el pla.
Demà es constitueix la Taula de Seguiment del Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa per frenar els efectes de la Covid-19
20/07/2020
L’acte se celebrarà al Museu de la Tècnica, a les 6 de la tarda, amb la participació de representants dels grups municipals, d’entitats i organitzacions de l’àmbit econòmic i social de la ciutat, del món del lleure, dels consells municipals sectorials, d’institucions de l’àmbit sanitari, universitari i professional i també de les empreses municipals.
El cost de les mesures de Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa per fer front a la Covid-19 s'acosta als 2,6 milions d'euros
15/07/2020
El segon informe de seguiment del Pla corresponent al mes de juliol constata un molt notable increment en l'àmbit d’ocupació i també un creixement importat en el de cultura, esports i lleure, tot i que els àmbits econòmic i social continuen tenint un pes molt important.
La Taula de Seguiment del Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa per frenar els efectes de la Covid-19 es constituirà el 22 de juliol
07/07/2020
L’alcalde, Marc Aloy, convida representants dels grups municipals, d’entitats i organitzacions de l’àmbit econòmic i social de la ciutat, del món del lleure, dels consells municipals sectorials, d’institucions de l’àmbit sanitari, universitari i professional i també de les empreses municipals a la sessió constitutiva que es farà a les 6 de la tarda al Museu de la Tècnica.
Manresa recopila en un únic document totes les activitats extraescolars gratuïtes per a infants i joves que s'ofereixen a la ciutat
30/06/2020
Ampliar els aprenentatges fora de l’escola permet que les famílies tinguin més recursos per donar suport als seus fills i filles en el procés d’aprenentatge. La proposta d’elaborar una borsa de recursos educatius gratuïts es va aprovar per unanimitat al ple del gener.