Govern obert i transparència

L'Alcalde

Sóc el Marc Aloy i Guàrdia i des del 27 de juny de 2020 tinc l‘honor de ser l’alcalde de Manresa, la ciutat que estimo, on vaig néixer el 6 de març de 1979, i on sempre he viscut.

Sóc arquitecte i he format part de diverses entitats socials i culturals de la ciutat. L’any 2015 vaig ser elegit regidor de l’Ajuntament, i des del febrer de 2016 fins al juny de 2019 vaig ser el titular de la cartera d’Urbanisme. Ja en el nou mandat municipal, vaig ocupar el càrrec de regidor de Presidència, abans d’assumir l’alcaldia. 

Formo part d’una generació nascuda en democràcia, que ha pogut formar-se com cap altra generació anterior, però alhora que ha hagut de treballar intensament per fer front a crisis socials i econòmiques enormes. No m’agrada el conflicte i tinc clar que l’antídot per minimitzar-lo és abocar hores al treball i al diàleg. Trepitjar carrer, conèixer i escoltar. Amb el conjunt del teixit social, econòmic i cultural. Amb el món veïnal, amb les manresanes i manresans... I amb tots els grups polítics. Només a través del diàleg es pot arribar a l’entesa i a grans acords. 

La Covid-19 ens està posant, novament, a prova. Però estic convençut que amb la suma d’esforços, amb el treball compartit i teixint aliances entre les institucions, les entitats i el conjunt de la ciutadania, ens en sortirem.

És un orgull immens tenir l’honor d’haver estat escollit alcalde de la ciutat que estimo. Us vull assegurar que treballaré tant com calgui per ser un digne representant de les manresanes i manresans. La ciutat que va viure l’esplendor medieval i va fer pinya per construir la Sèquia el segle XIV. La ciutat que va acollir dues vegades la Generalitat el segle XVI. La ciutat que va ressorgir de les cendres: primer durant la Guerra de Successió per alçar-se contra els Borbons i, un segle més tard, a la Guerra del Francès, contra Napoleó. 

La ciutat que va edificar una potentíssima indústria tèxtil i que va acollir l’assemblea de la Unió Catalanista que va aprovar les Bases de Manresa. Ciutat comercial, de serveis, universitària. Ciutat d’entitats, de cultura, d’esport. Ciutat d’acollida. La capital de la Catalunya central.  

La meva ciutat. La de més de 78.000 persones, nascudes aquí o vingudes d’arreu. I la vostra. Benvinguts!