Pla Local per a la Reconstrucció Social i Econòmica

L'Ajuntament de Manresa rep una subvenció de més de mig milió d'euros per compensar la reducció d'ingressos del transport públic

Dimarts, 15 de Juny de 2021
L'Ajuntament de Manresa rep una subvenció de més de mig milió d'euros per compensar la reducció d'ingressos del transport públic
Es tracta del ‘Fons Covid-19 de Transport Públic’ de l’estat espanyol, que té l’objectiu de garantir la continuïtat del servei, ajudant a pal·liar les conseqüències derivades de la crisi sanitària.

L’Ajuntament de Manresa rebrà una subvenció de 515.997,17 euros de l’estat espanyol per compensar la reducció d’ingressos del transport públic durant el 2020, fruit de la baixada de la demanda del servei a causa de la Covid-19. L’objectiu de les subvencions directes és garantir la continuïtat del servei, ajudant a pal·liar les conseqüències derivades de la crisi sanitària.

 

Es tracta de l’anomenat ‘Fons Covid-19 de Transport Públic’ —aprovat pel Consell de Ministres per Reial Decret aquest mes de juny—, una subvenció extraordinària que a l’estat espanyol rebran un total de 273 entitats locals que tenen transport públic de la seva titularitat, com és el cas de Manresa, i que van haver de mantenir el servei malgrat la forta reducció de passatgers.

 

Pel que fa a l’import de la subvenció, l’estat ha estimat que l’impacte de la pandèmia equival al 40% dels ingressos del transport públic en relació al 2019 —darrer any sencer sense pandèmia—, amb la qual cosa ha utilitzat aquest percentatge per calcular les ajudes a les diferents entitats locals.

 

La subvenció s’inclourà al Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica de l’Ajuntament de Manresa.