Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Centres educatius i entitats que treballen pel medi ambient a Manresa se sumen a la Fira Ecoviure 2022

Espais expositius per entitats, activitats infantils i juvenils i exposicions relacionades amb l’aigua, l’energia, el consum i els residus, són algunes de les novetats que s’han confirmat la seva presència a la 23a edició de l’Ecoviure, que tindrà lloc entre els dies 17 i 23 d’octubre.

Tal com es va confirmar fa unes setmanes, del 17 al 23 d’octubre de 2022 torna a Manresa l’Ecoviure, la fira que gira entorn de la sostenibilitat i el medi ambient. En l’edició d’enguany, destaca el canvi d’ubicació d’un part de la fira, que es trasllada fins al centre de Manresa per apropar-la a la ciutadania.


La fira està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, amb col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Manresa, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, Aigües de Manresa i l’Escola Agrària de Manresa.


Tot i estar immersos en mesos estiuencs, la comissió organitzadora continua treballant per  incrementar el seu interès i l’atractivitat d’una fira que serveix  de punt de trobada a les persones i professionals que, des de diferents àmbits, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta.


Amb aquest objectiu  ja s’ha confirmat la presència de diferents entitats i centres educatius que treballen pel medi ambient a la ciutat de Manresa que  tindran espais expositius per a la Fira. Ara mateix hi ha 6 escoles verdes confirmades, així com les entitats Bages Biodiversitat, Institució Catalana d’Història Natural i Meandre.


Dins de les activitats infantils previstes, s’han confirmat la projecció d’una pel·lícula relacionada amb el medi ambient –en col·laboració amb Cineclub Manresa -, un inflable a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya i la lectura d’un conte i un joc d’aigua organitzat per Energia Sense Fronteres i coordinat per Solidaritat de l’Ajuntament de Manresa. Per a un públic més juvenil i familiar, s’estan preparant dos Escape Rooms que posaran a prova l’astúcia i l’enginy dels participants.


També, s’han confirmat, de moment, quatre exposicions, relacionades amb l’aigua, l’energia, el consum i els residus:


Reduïm residus: L’exposició mostrarà als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus per tal d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals. Adreçada a un públic escolar, col·lectius interessats i públic general.

L’aigua, allà i aquí: Combinant textos i imatges sobre la situació de l’aigua aquí i allà, l’exposició té l’objectiu de sensibilitzar a l’entorn d’aquest bé essencial pel que fa a la situació del dret humà a l’aigua i el sanejament a nivell mundial, posant en valor el paper municipal en la prestació de serveis bàsics.

I tu, què tries?: Les decisions de consum quotidianes que prenem tenen repercussions locals i també globals. Com a persones consumidores, tenim poder per transformar el món a través del nostre consum quotidià: productes de comerç just, banca ètica, roba sostenible, electrònica justa...

Tu tens la paraula: L’exposició permetrà conèixer hàbits i accions per fer un bon ús de l’energia. A través de diferents estances de la casa, la comunitat de veïns i el garatge, els visitants poden reflexionar al voltant dels seus hàbits de consum energètic per poder arribar a un millor control de la despesa energètica.


Totes aquestes confirmacions aniran acompanyades per un seguit d’expositors, que ocuparan part del Passeig Pere III els dies 22 i 23 d’octubre. Encara hi ha disponibles places per als expositors interessats a través de la web www.firamanresa.cat/ecoviure.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com