Manresa Cultura

Manresa se suma a la Semana de l'Art a Catalunya amb una visita comentada a l'exposició “El que diuen les pedres, callen els arbres”

La visita comentada a l’exposició, amb Jesús Galdón i  Plàcid Garcia Planas,  és gratuita amb inscripció prèvia i tindrà lloc aquest diumenge 28 de novembre a les 11 del matí.

 

access_time
Dimarts, 23 de Novembre de 2021
Manresa se suma a la Semana de l'Art a Catalunya amb una visita comentada a l'exposició “El que diuen les pedres, callen els arbres”

El Museu de Manresa se suma a la celebració de la primera Setmana de l’Art a Catalunya, una iniciativa organitzada per primera vegada per l’Associació de les Galeries d’Art de Catalunya (GAC). Del 25 de novembre al 3 de desembre, es duran a terme nombroses activitats, exposicions i vistes comentades arreu de tot Catalunya.

Amb motiu d’aquesta iniciativa a Manresa s’ha organitzat una visita comentada de l’exposició "El que diuen les pedres callen els arbres" de Jesús Galdón a l’Espai Memòries 2 (eMM2-magatzem lapidari) del Museu de Manresa. Serà una visita comentada entre l'artista i el periodista i reporter de guerra Plàcid Garcia-Planas, i oberta al diàleg que pugui sorgir entre tots els assistents.

Jesús Galdón, artista multidisciplinari català, ha desenvolupat la seva trajectòria artística al voltant de la memòria, el patrimoni i la idea de continuïtat cultural. Plàcid Garcia-Planas, periodista català i exdirector del Memorial Democràtic de Catalunya, ha estat testimoni com a reporter internacional de La Vanguardia de nombrosos conflictes bèl·lics.

La visita es realitzarà el diumenge 28 de novembre de 2021, a les 1 1 h i començarà a l’espai 1552 (Carrer Mestre Blanch, 4, Manresa) i continuarà al magatzem lapidari, a la Plaça de la Reforma s/n. A més, durant tot el matí es podrà visitar l’espai lliurement de 10 a 14 h. La visita és gratuïta, però caldrà inscriure prèvia a aquest enllaç: https://www.setmanadelart.cat/esdeveniment/visita-comentada-a-lespai-emm2-espai-memories-magatzem-lapidari/ o bé enviant un mail al Museu (museu@ajmanresa.cat).

1a edició de la Setmana de l’Art

La Setmana de l’Art de Catalunya neix amb la voluntat d’apropar lesarts visuals al conjunt de la població, amb un centenar d’activitats que ompliran l’agenda cultural arreu de Barcelona i el país, amb l’objectiu de posicionar l’art com un element central de l’ecosistema cultural al llarg i ample delpaís, fomentar-lo entre les noves generacions, afavorir la interrelació entre els agentsexpositius públics i privats i subratllar el paper rellevant que les galeries d’art tenencom a transmissors dels seus valors formatius són els tres eixos sobre els quals pivotala Setmana de l’Art a Catalunya.

La voluntat de les GAC a l’hora de plantejar aquesta iniciativa és facilitar el diàlegentre les entitats que treballen, tant a Barcelona com en el conjunt de Catalunya, ambel seu públic. És per això, que a banda de les galeries d’art associades que s’estenenarreu del territori, la Setmana de l’Art comptarà amb la participació d’una quarantenade museus, fundacions i centres d’art.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura