Manresa Cultura

S'obre la convocatòria del projecte “Contemporanis” 2022

La Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) convoca la quarta edició d’un projecte que busca la promoció de l’art contemporani més emergent del seu territori d’influència. Els candidats podran presentar les seves propostes fins al 2 de gener de 2022 de forma telemàtica al correu electrònic contemporanis@tavcc.cat.

 

access_time
Dilluns, 22 de Novembre de 2021
S'obre la convocatòria del projecte “Contemporanis” 2022

L’edició d’enguany és la quarta de «Contemporanis», un programa expositiu de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) que busca recuperar l’esperit originari de la Sala de la Plana de l’Om de Manresa, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

El projecte, nascut l’any 2019 en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa i que actualment compta també amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i la Fundació Ars Garriga Mir, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d’un jurat per a la selecció de 3 projectes anuals que seran exposats els mesos de març, maig i novembre a l’emblemàtica sala manresana.

Com a novetat, aquest any la convocatòria inclou també una itinerància expositiva a la Sala d’Exposicions de Can Puget, a Manlleu. La mostra col·lectiva, que durà el nom de CONTEMPORANIS i inclourà les tres propostes seleccionades de la convocatòria 2022 i la proposta guanyadora de la convocatòria 2021, es durà a terme durant el mes de desembre de 2022.

La convocatòria està adreçada a artistes joves o emergents que tinguin una relació directa o indirecta amb la Catalunya Central (comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, l’Osona i el Solsonès).

Els candidats podran presentar les seves propostes fins al dia 2 de gener de forma telemàtica a través del correu electròniccontemporanis@tavcc.cat.

Els tres projectes seleccionats rebran una dotació econòmica de 1.000 euros per a l’elaboració del projecte i s’exposaran durant els mesos de març, maig i novembre de 2022 a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i, de forma col·lectiva, el mes de desembre de 2022 a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu.

Tots els detalls de la convocatòria poden consultar-se a les bases.

Projectes seleccionats a les edicions anteriors

  • Ariadna Torres(2021) amb el projecte «Súbdits», que s’exposa del 6 al 28 de novembre de 2021.
  • Anna Benet(2020) amb el projecte «Tares», que s’exposarà del 6 al 30 de maig de 2021.
  • Octavi Serra(2020) amb el projecte «Inútil», que va exposar-se del 10 de març al 4 d’abril de 2021.
  • Berni Puig(2020) amb el projecte «Batalla», que va exposar-se de l’1 al 30 de novembre de 2020, sent l’única exposició que va poder realitzar-se el 2020.
  • Oriol Segon(2019) amb el projecte «Mares adolescents», que va exposar-se del 15 d’octubre al 3 de novembre de 2019.
  • Mònica Campdepadrós(2019) amb el projecte «Diversitat aparent», que va exposar-se del 24 de maig al 7 de juny de 2019.
Per a més informació podeu consultar la webhttps://www.tavcc.cat/sobre-la-convocatoria-del-projecte-contemporanis-2022/
Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura