Manresa Cultura

El 27 de novembre Manresa 2022 presenta "Bots pel canvi en procés" a la Sala Petita del Kursaal

Bots pel canvi en procés és un espectacle que mostra el treball que estan realitzant joves de la ciutat dins l’activitat d’intervenció artística i comunitària Bots pel Canvi. A partir d’avui es podran reservar les entrades, que són gratuïtes, a la web del Teatre Kursaal: http://www.kursaal.cat/.

access_time
Dilluns, 15 de Novembre de 2021
El 27 de novembre Manresa 2022 presenta

La Sala Petita del Kursaal acollirà el dissabte 27 de novembre, a les 18 h, l’espectacle multidisciplinari “Bots pel canvi en procés”, protagonitzat per joves que els dimecres participen en aquesta activitat artística i comunitària a espais públics de la ciutat, dins el projecte “Bots pel canvi Manresa 2022”.

Es tractarà d’una mostra on es combinarà la música i la reflexió sobre “què vol dir transformar una ciutat”. L’espectacle comptarà amb la participació de l’entitat Nadir, que treballa l’educació audiovisual amb infants i joves. En l’acte es presentarà l’estat actual del ritme que s’està construint dimecres a dimecres.

A partir d’avui es podran reservar les entrades a la web del Teatre Kursaal. Són gratuïtes.

El projecte “Bots pel canvi Manresa 2022” va aterrar a Manresa el passat mes de març amb la voluntat d’enfortir llaços entre joves, crear comunitat, promoure el sentiment de pertinença i compromís amb la ciutat i reconèixer el paper de l’art i de la cultura comunitària. La proposta també busca apropar el projecte Manresa 2022 als joves i fer-los partícips d’aquesta gran iniciativa de ciutat.

800 persones han participat en aquesta activitat

Unes 800 persones han participat fins ara en aquest projecte, distribuïts en 60 grups de diverses entitats, centres de secundària, projectes i serveis adreçats als joves. Amb aquests tallers es pretén acompanyar les persones en el seu creixement personal a través de la creació i l’aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet, però el projecte pretén anar més enllà i convidar aquestes persones joves a participar en un espai comunitari a l’espai públic, on joves de diferents procedències, amb diferents històries de vida, generin vincles, noves maneres de relacionar-se, de coneixença, és a dir que transformin la seva mirada cap als altres joves i cap a la ciutat.

També des del mes de juny passat s’han combinat aquests tallers amb trobades a l’espai públic, on joves de diverses procedències i amb diferents vivències s’han trobat per seguir fent “Basket Beat”. Aquestes trobades es realitzen a la plaça Crist-Rei, però també han passat per altres espais, com la plaça Sant Domènech o la plaça Major. Actualment una quarantena de joves participen setmanalment en les trobades obertes.

Basket Beat transforma

A través de fer música en grup i amb pilotes de bàsquet, l’entitat Basket Beat pretén crear un espai d’interacció constant on s’entrena en tot moment la mirada cap a tu mateixa i cap a l’altre. Un espai que afavoreix la reflexió, la consciència grupal, la cura, el compromís i la responsabilitat col·lectiva, l’escolta, el silenci, la improvisació, la creativitat, l’autoexigència, la consciència sobre el lloc que ocupem i l’ús que en fem, així com la incomoditat que ens creen certes situacions.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura