La Generalitat obre el període per sol·licitar ajuts per a empreses de comerç, serveis i moda


17/06/2021

Els tràmits es poden fer a partir d’avui i fins al 22 de juliol. Més informació i presentació de sol·licituds:

http://ccam.gencat.cat/ca/serveis/subvencions/2021/

 

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya ha obert el període de sol·licitud de subvencions per a empreses de l'àmbit del comerç al detall,  els serveis i moda. Aquests ajuts tenen la finalitat de promocionar i impulsar el sector comercial i de serveis en l’època post-Covid, i fomentar la competitivitat i donar suport a la internacionalització de les marques catalanes de moda, la comercialització dels seus productes, la sostenibilitat i la tecnologia aplicada a la indústria de la moda.

 

El període de sol·licitud finalitza el 22 de juliol per la línia de transformació digital i el 15 de juliol per la línia de transformació i reactivació de la moda catalana. Les subvencions es concediran per ordre de sol·licitud i fins a esgotar el pressupost. La presentació de sol·licituds es farà a través http://ccam.gencat.cat/ca/serveis/subvencions/2021/

 

Les empreses es poden acollir al programa de suport en el procés de transformació digital de les empreses; al programa de suport per a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments (Convocatòria no oberta); i al programa  per a la reactivació i transformació de la moda catalana.

 

Programa per al suport en el procés de transformació digital de les empreses

Aquest programa té l’objectiu potenciar el coneixement i la incorporació de noves tecnologies digitals per augmentar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses de comerç i dels serveis, i les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris; facilitar d’eines a les empreses que els permetin adaptar-se al nou model de negoci on es potencií la omnicanalitat creant estratègies que integrin botiga física i online per millorar l'experiència de compra dels clients; millorar el posicionament i la presència a internet del sector del comerç i dels serveis per tal d’adaptar-se i fer front a la nova situació i enfortir les seves capacitats i fer-lo més competitiu en l’era post-Covid.


Les accions subvencionables són les webs personalitzades amb sistemes informàtics que permetin la gestió, màrqueting digital, xarxes socials, formació en màrqueting digital, ecommerce (recollida al punt de venda), digitalització del punt de venda, projecte d'estratègia digital 360º. La quantia de la subvenció és de fins al 70% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.  

 

Programa per al suport per a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments (Pendent de convocatòria)

Aquest programa d’adreça a dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al centre històric i els seus eixamples. Garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l'atractiu i evitant el trencament del continu comercial mitjançant la reforma d'establiments amb un grau d'antiguitat o  parades de mercats municipals. I donar resposta als efectes causats per la declaració de l'estat d'alarma decretat arran de l'emergència sanitària de la Covid-19.

 

Les accions subvencionables han de tenir una inversió mínima de 2.000 euros en la recuperació i obertures de locals buits; i reformes d’establiments.  La quantia de la subvenció és del fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

 

Programa per a la reactivació i transformació de la moda catalana

 

Aquest programa s’adreça a reactivar el sector de la moda donant suport a la fabricació i comercialització dels productes de moda catalans així com, augmentar el seu grau d’adaptació al mercat tant pel que fa a la transformació digital, la sostenibilitat, la tecnologia aplicada a la indústria de la moda (fash-tech) i la internacionalització de les marques i dissenyadors  catalans, així com, donar resposta als efectes causats per la declaració de l’estat d’alarma decretat el 14 de març de 2020. 

 

La quantia de la subvenció és del fins al 100% de les despeses subvencionables, amb un import màxim de 3.000 euros.

 

Per a més informació es pot adreçar a un correu al Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa: cedem@ajmanresa.cat

 

 

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web