El CEDEM programa nova formació per a persones emprenedores i dóna continuïtat al programa "Accelera el Creixement" per a Pimes


03/04/2017

La formació, gratuïta per a persones emprenedores, té com a objectiu capacitar en diferents àrees els titulars dels nous projectes que es creen. D'altra banda, el programa Accelera el Creixement permetrà que 50 pimes més de les comarques de Barcelona accelerin el seu creixement.

 

El Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa comença aquest mes d’abril una formació intensiva per a persones emprenedores amb cursos totalment subvencionats i relacionats amb els àmbits de comunicació, fiscalitat, vendes, màrqueting on-line i productivitat. Aquests primers cursos tindran lloc durant la primavera, però aquesta oferta s’allargarà durant tot l’any, incorporant altres temes d’interès per a l’empresa i les persones emprenedores.

 

Aquesta nova formació se suma a la programació regular de sessions relacionades amb els primers passos per a posar en marxa un projecte empresarial, per a realitzar el pla d’empresa i per a conèixer els principals recursos del procés emprenedor, que complementen els acompanyaments personalitzats que es fan des d’aquest servei públic. Les inscripcions es fan directament per telèfon al CEDEM o mitjançant la seva web.

 

Una nova convocatòria del programa “Accelera el creixement”

D’altra banda, el CEDEM també col·labora amb el programa “Accelera el creixement”, impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, que ha iniciat la seva sisena edició amb l’objectiu d’ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.

 

La bona valoració de les 250 empreses participants a les cinc edicions anteriors del programa avalen l’aposta per una nova convocatòria. Les pimes que vulguin presentar la seva candidatura tenen temps fins al 5 de juny a la seu o delegacions de PIMEC o bé al mateix CEDEM. Hi ha un màxim de 50 places per a tota la demarcació de Barcelona.

 

Les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d’almenys cinc anys, el centre de decisió a la demarcació de Barcelona i voler invertir en creixement empresarial.

 

El procés d’acompanyament a les pimes participants per configurar el pla de creixement el conformen sessions col·lectives (9 hores) i d’atenció individual (16 hores) durant sis mesos.

 

Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa hagi identificat i se les acompanyarà durant tres mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant sessions individuals d’assessorament (20 hores), sessions d’exposició de bones pràctiques empresarials i classes magistrals col·lectives impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització (24 hores).

 

Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de PIMEC i el CEDEM estarà a disposició de les empreses participants per acompanyar-les en tot el programa.

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web