EL CEDEM participa en un programa de suport a les empreses per innovar col·laborativament


19/02/2017

El programa Aracoop per fomentar l’economia social i cooperativa a Catalunya va organitzar un taller a Manresa  per ajudar a les empreses a assolir nous reptes.


 

El Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) col·labora en el programa Aracoop per ajudar a les empreses d’economia social a innovar col·laborativament per assolir nous reptes. L’objectiu del taller, celebrat a Manresa el 14 de febrer passat, era aprendre i experimentar com generar i definir un projecte d’innovació en col·laboració interna o externa amb focus i impacte estratègic, a més de promoure l’establiment de relacions de confiança per identificar sinergies i impulsar projectes col·laboratius entre els participants o amb d’altres organitzacions.

 

La jornada es va iniciar inspirant els assistents amb una mirada al futur, fomentant la coneixença entre els participants i detectant les possibles àrees d’interès i convergència. Tenint en compte les seves realitats, interessos i situacions es va treballar en els reptes d’interès comú, des d’un enfoc estratègic per afavorir uns resultats amb valor social i més impacte de futur.

 

Amb tècniques de creativitat i de prototipatge basades en el design thinking i Lego® Serious Play® es van proposar solucions als reptes treballats, donant peu a seguir amb un treball més profund per tal d’innovar de forma col·laborativa.

 

El taller es va realitzar de forma intensa durant tota la jornada, amb la participació de 10 persones d’empreses economia social, institucions i del tercer sector que van valorar de manera molt positiva l’oportunitat de compartir un espai destinat a la innovació col·laborativa amb organitzacions amb activitats, dimensió i origen diversos.

 

Les persones participants van viure un procés de reflexió interna i de treball col·laboratiu i van experimentar la riquesa de visions i aportacions que aporta el fet de treballar en equips multidisciplinars, així com cal enfocar i prioritzar els projectes per obtenir resultats millors.

 

El programa d’Innovació Col·laborativa es va iniciar amb aquest taller, que també es durà a terme a Terrassa i Barcelona, amb el posterior seguiment personalitzat dels projectes generats:

 

  • Terrassa, dijous 23 de febrer de 9.00 a 18.00 h a l’edifici Vapor Llonch
  • Barcelona, dilluns 20 de març de 9.00 a 18.00 h al Palau Macaya

 

Per participar en aquests tallers, cal inscriure’s al formulari.

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web