Dos-cents alumnes de Manresa, presents a l'IFEST, la trobada de la ciència, la tecnologia i la innovació per a joves


21/12/2016

Aquesta setmana 3.000 joves han participat a la primera edició de l’IFEST, la trobada de la ciència, la tecnologia i la innovació per a joves de batxillerat, formació professional i universitaris. 211 alumnes dels IES de Manresa hi han estat presents, on l’equip format per un alumne de La Salle ha guanyat el ‘Challenge Imagine’, un taller d’innovació per grups.


 

El passat dimarts dia 20 es va celebrar la 1ª edició de l’IFEST, la festa de la tecnologia, la ciència i la innovació adreçada a joves de batxillerat, formació professional i universitaris d’arreu de Catalunya.

 

La jornada, que es va celebrar al Palau de Congressos de Barcelona, va ser organitzada per Catalunya Emprèn amb la col.laboració de les entitats de la Xarxa Emprèn, entre les quals hi forma part l’Ajuntament de Manresa, i hi van participar 3.000 joves de tot Catalunya.

 

De Manresa hi van participar 211 joves dels centres educatius dels IES Lluís de Peguera i Guillem Catà, Escola Joviat i La Salle Manresa, que van poder gaudir de les diferents activitats programades.

 

La primera, ‘Discovery Hall’, es tractava d’un espai expositiu de projectes, empreses i experiències sobre tendències actuals, com el treball amb drons i la robòtica; en la segona activitat, ‘Meet Inspiration’, una desena d’experts, amb les seves respectives ponències, van explicar-los iniciatives empresarials d’èxit i alhora del tot inspiradores.

 

I finalment, hi va haver el ‘Challenge Imagine’, un taller d’innovació disruptiva que consistia en treballar amb cent grups d’uns vuit joves cadascun per desenvolupar una idea durant un temps de dues hores, assessorats per professors i també per experts com Xavier Verdaguer, d’Imagine, Silicon Valley. D’aquest taller en va sortir guanyador el grup de l’Esteve Pla Porcel, alumne de 2n de batxillerat de l’escola La Salle Manresa, que va guanyar el premi Imagine Express, un programa per generar negoci en el sector de la telefonia mòbil, que es fa en un viatge en tren de quatre dies a les ciutats de Barcelona, París i Londres.

 

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web