Entitats públiques i privades del Bages tornen a unir esforços per continuar promocionant l'ocupació qualificada a la indústria


22/11/2016

Avui s’ha signat el conveni “Actuació per a la promoció de l’ocupació a la indústria local del Bages 2016-2017”. Liderat per l’Ajuntament de Manresa, el projecte està finançat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de municipis, Consell Comarcal i altres ens amb l’objectiu d millorar la indústria local metal·lúrgica i auxiliar d’automoció en la comarca del Bages. En la primera edició del programa s’ha aconseguit la inserció laboral de 70 persones.


 

Liderat per l’Ajuntament de Manresa, el projecte Ocupació al Bages Industrial va arrencar el 2015 i avui, un any després, ha tornat a fer un pas endavant amb la signatura del projecte “Actuació per a la promoció de l’ocupació a la indústria local del Bages 2016-2017”amb l’objectiu de continuar incentivant la formació qualificada per impulsar la indústria local metal·lúrgica i auxiliar d’automoció enla Comarcadel Bages. 

 

El nou conveni que regula aquest projecte té un pressupost global de 327.000 euros, dels quals 245.000 euros provenen d’una subvenció atorgada per dela Diputacióde Barcelona i la resta estan cofinançats pels municipis i els ens de la comarca que hi col·laboren.

 

L’acte de signatura del conveni ha aplegat avui, a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica del Palau Firal de Manresa, a alcaldes, regidors i representants dels Ajuntaments de Manresa, Cardona, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Artés, Callús, Súria, Navarcles, Castellbell i el Vilar; Consell Comarcal del Bages, PIMEC Catalunya Central, Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, Patronal Metal·lúrgica del Bages; Universitat Politècnica de Catalunya i Fundació Lacetània.

 

En l’acte, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s’ha felicitat del fet que s’hagi renovat un programa que significa una col·laboració público-privada per “aconseguir millorar les dades d’ocupació, especialment de sectors amb dificultats d’inserció” i permet posar a disposició de les empreses industrials personal amb la formació necessària.

 

La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa,  Cristina Cruz, hi ha afegit que el programa té per objectiu “qualificar o requalificar persones amb dificultats d’inserció laboral, principalment menors de 30 anys o més grans de 45, aturats de llarga durada, amb especial atenció a les dones”. Cruz ha valorat el funcionament positiu dels aspectes que es van iniciar l’any passat, com la borsa de treball, que es continuarà dinamitzant, i ha explicat les accions de formació, cursos i tècniques de recerca de feina i pràctiques a empreses que es realitzen en el marc del conveni.

 

Els resultats de la primera edició del projecte són positius. S’han inserit al mercat laboral 70 persones i s’ha articulat una borsa de treball compartida per les empreses metal·lúrgiques. En total s’ha atès 164 usuaris i s’han informat 296 empreses, de les quals 120 han participat al projecte de diverses maneres (participant en un estudi de diagnosi, acollint treballadors en pràctiques, etc.)

 

Les actuacions previstes al conveni són les següents:

 

Orientació laboral a les persones participants: mitjançant entrevistes individuals i seguint la metodologia de competències s'establiran objectius professionals i els itineraris laborals necessaris per assolir-los.

 

Formació tècnica: cursos en l'àmbit del metall tal com Tractament de xapa, Operacions auxiliars de fabricació mecànica. Verificació tridimensional, Soldadura en TIG o Interpretació de plànols... amb opció de fer pràctiques en empreses.

 

Visites a les empreses de la comarca i grups de treball amb els responsables de direcció o de recursos humans amb l’objectiu d’enfortir els lligams de col·laboració publico privada, captar ofertes de feina, donar resposta ràpida a les necessitats de personal i de formació del sector i, dinamitzar d’una borsa de treball especifica del sector.

 

Foment de la innovació, donant suport als estudis de postgrau industrial del Campus Manresa i a la realització, en el marc d'aquests estudis, de projectes de R+D aplicables a empreses industrials del Bages.

 

Les persones i empreses interessades poden adreçar-se al CIO Manresa o a qualsevol servei local d'ocupació dels municipis del Bages signants del conven

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web