Marc Rafat - CEO de Healthquay


Quan la motivació és millorar la vida de les persones. 

Entrevista a Marc Rafat - CEO de Healthquay

El Marc Rafat és Enginyer mecànic i organització industrial i màster en innovació de negoci i un en innovació en salut i també ha participat a un Bootcamp del MIT a Austràlia.  

A nivell professional, després d’un any i mig a Audi a Alemanya , torna a Catalunya, inicialment com a projecte manager i acaba de  director d’enginyeria de producte a la manresana Ausa.  

- Marc, com comença l’aventura d’emprendre?

Vaig a Austràlia a un bootcamp del MIT per emprenedoria i innovació d’impacte global. ´s un programa molt intens on de moltíssima gent que es presenta, seleccionen 110 persones i aquí trobo un equip amb gent de 4 països diferents. Catalunya, australia Singapur i la india amb la idea de resoldre problema que nosaltres hem viscut de prop  relacionat amb comunicació, informació i càncer.

- Com ajudeu a aquestes persones?

 Hem detectat que les probabilitat de sobreviure un càncer depenen dels tractaments disponibles a l’entorn del pacient i no sempre són els més adequats.

Les opcions més bones pel pacient no sempre són accessibles i la busca d’aquestes és un mal son pel pacient i els seus familiars.

- Aquí és on entra Healtquay?

Efectivament, hi ha un excés d’informació poc fiable, difícil d’entendre i poc actualitzada

Som una plataforma onlie que oferim les millors opcions de tractament per càncer donades les característiques específiques i úniques de cada pacient

- I com ho feu encaixar tot plegat?

Partim d’una base de dades molt àmplia de pacients i de la seva evolució, que passem per un motor d’intel·ligència artificial, ho creuem amb les dades del pacient i n’obtenim les millors opcions especifiques pel pacient de manera ràpida, a mida, fiable i global.

- La tecnologia hi té un paper important?

Si la tecnologia  és la clau.

-  És pot treballar des de Manresa amb un enfocament tan global i amb un equip de diferents països? 

Rotundament sí, tenim la tecnologia que ens permet treballar a milers de quilòmetres de distància. Som una empresa on sempre hi ha algú despert, el més complicat és quadrar horaris per reunir-nos tots, però amb skype, google docs, trello, avantis.. podem treballar de forma coordinada.

- Un projecte d’aquesta envergadura, necessita molt finançament?

Com ho afronteu?

Hem començat fent boottrapping a tope, estem utilitzant tots els contactes que tenim, favors de tothom qui ens els pot donar i nosaltres estem deenvolupant la part tecnològica. Més endavant, la idea és aixecar capital quan tinguem les primeres validacions de la plataforma. 

Pel desenvolupament tecnològic ho estem treballant entre Singapur i india amb gent de l’equip i suport extern 

- Com aconseguiu aquests favors? 

Es un projecte que quan l’expliques la gent té ganes de participaria. Tothom si pot trobar o si ha trobat, la gent empatitza molt ràpidament.

No ens mou l’ànim de lucre, volem crear un impacte social, però som una ONG, amb el necessitem que l’empresa sigui rentable i sostenible, però la nostra raó de ser és generar un impacte al pacient.

Sense deixar de ser sostenibles, pensem en generar impacte més que fer molts diners, però l’empresa ha de tenir un creixement fort.

- Un programa com l’ACCELERA del CEDEM que us aporta?

Quan intentes fer una cosa d’aquetes, si intentes anar sol picaràs de cap contra moltes parets. Un programa com aquest obre moltes portes. Ens ha aportat molts contactes i el mentoratge ens ha permès avançar en la direcció correcta i molt més ràpidament.

- Com t’imagines Healhquay d’aquí a 5 anys?

 Com una empresa global amb impacte sobre milers de pacients, canviant, globalitzant, democratitzant la salut a nivell mundial.

El programa ACCELERA rep el suport d'ACCIÓ.

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web