Universitat Emprèn 2a edició (2010-2011)


El dia 7 de juliol es va celebrar a la Sala d’Actes de la Fundació Universitària del Bages, la jornada final del projecte, en la que va participar el fundador de Constructora D’Aro i Compact Habit, l’empresari Josep Tragant, que va parlar de com una empresa pot reinventar-se en un sector madur.

El projecte Enertech, SA,  que consisteix en la implantació d’una planta de biogàs  ha guanyat el primer premi de la segona edició del programa La Universitat Emprèn. El premi, dotat amb 3.000 €, ha estat elaborat per Vanesa Capelles, alumna d’enginyeria de l’EPSEM, i per Elisabeth Garcia, Albert Palau, Sheila Sato i Benjamín Druet, alumnes de l’Escola d’Empresarial de la FUB.

El projecte parteix de les necessitats d’eliminar residus orgànics procedents de la indústria alimentària i planteja la construcció de plantes de biogàs per produir energia elèctrica i adob sòlid i líquid.

El segon premi, dotat amb 1.500 €, es va lliurar a GMI Consulting, un projecte elaborat per Núria Anglarill, Laura Macià i Sandra Martín, de la FUB i Aleix Solé i Alexis López de l’EPSEM. GMI Consulting planteja un negoci d’assessoria en el disseny dels punts de venda per fer-los el màxim rendibles. 

La seva principal aportació és el RFS Control, un sistema basat en emissors i  receptors que permet fer el seguiment del carro de la compra per una superfície comercial des que l’agafa el client fins que el deixa. Això permet detectar quins són els punt calents, intermedis i freds en un establiment per aprofitar les dades i treure’n un rendiment comercial.
Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web