Jornada inicial Universitat Emprèn 7a edició


La jornada Inicial de la 7a edició d’Universitat Emprèn va tenir lloc el passat 11 de novembre a la sala d'actes de la FUB2. En l'acte inicial es van donar a conèixer fins a 7 projectes realitzats per alumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya (EPSEM). Aquests eren treballs de fi de grau o de màsters i que ja formen part del nou banc de projectes.

Les idees que van presentar els seus propis creadors van ser molt diverses. En primer lloc, es van donar a conèixer els projectes Anàlisi quantitatiu d’olis essencials, de l’estudiant José Luis Martínez; Disseny d’un refugi d’emergència de ràpid muntatge, de Marc Sieiro; i La simulació entre una superfície d’elastòmer i una d’acer, de l’estudiant Pere Massanes. A continuació, Eva Benzal Montes va exposar el projecte La influència dels medis de cultiu en la biolixiviació de calcopirita; i Èric Valldaura va presentar el projecte Automatització d’una EDAR.

Finalment, Daniel Rodríguez Ruiz va explicar el procés que ha ideat per a la caracterització de biopel·lícules mitjançant la utilització de microsensors, i Daniel Gómez va posar el punt i final a l’acte amb la presentació del seu projecte sobre el disseny d’un bioreactor modular.

Tots els alumnes que van assistir a l'acte tindran la opció d’escollir un d’aquests projectes per desenvolupar-lo i convertir-lo en un pla d’empresa viable (via banc de projectes), o si ho prefereixen, els estudiants també podran portar a terme una idea pròpia i presentar-se per compte propi (via lliure).

Aquesta nova edició tindrà el 10 de juny 2016 com a data límit de presentació. Els projectes que tinguin més potencial de viabilitat per ser portats al mercat laboral seran reconeguts mitjançant l'entrega de premis en la jornada final que se celebrarà el proper mes de juliol. 


Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web